Uit een jaarlijks onderzoek van projectmanagementbedrijf Innotas blijkt dat meer dan de helft van alle IT-projecten mislukken. Dat is te veel.

Daar waar het vanzelfsprekend is dat een verpleegkundige on-the-job training krijgt d.m.v. bedside teaching, is dit vaak niet het geval voor projectmanagers in de zorg, terwijl het ook daar aantoonbare voordelen heeft.

De projectmentor© richt zich op praktijkbegeleiding op de werkvloer van junior - en medior projectmanagers.
Zo kunnen zij leerervaring opdoen in praktijksituaties. Hierbij zijn leervragen van de projectmanagers bepalend in het leerproces en de Projectmentor vervuld een ondersteunende en adviserende rol.

Projectcoaching gebeurt precies daar waar het het meest effectief is: in de praktijk, op de werkvloer.

 

Toegevoegde waarde

De Projectmentor is de enige in Noord-Nederland die zich specifiek en uitsluitend richt op praktijkbegeleiding op de werkvloer van junior - en medior projectmanagers. Dat betekent voor u:

  • Maatwerk door een coach met inhoudelijke kennis en ervaring.
  • Analoog aan wat bij bedside teaching in de zorg en de medische praktijk al heel gebruikelijk is: leerervaring opdoen in praktijksituaties.
  • Ondersteuning in de praktijk èn op korte termijn, dus effectief.
  • De klik met uw organisatie en uw medewerker door mijn Noordelijke nuchterheid.

 

Voorkom slecht functioneren en uitval bij uw projectmanagers door projectfalen

Bind goede junior en medior projectmanagers blijvend aan uw organisatie door te investeren in een duurzame arbeidsrelatie. Dat vraagt om een investering in het op peil houden van hun kennis en ervaring. Succeservaring in het project leidt tot meer taakspecifiek zelfvertrouwen. Het loont om goede medewerkers in de zorg te blijven boeien en binden. Bedenk ook dat aan het werven van nieuwe medewerkers, maar ook aan vertrekkende medewerkers een stevig prijskaartje hangt.

Door ervaren senior projectmanagers uit de eigen organisatie ondersteuning te laten bieden aan junior en medior projectmanagers zou projectfalen wellicht deels voorkomen kunnen worden. Dit brengt echter hoge kosten met zich mee (denk hierbij bijv. alleen al aan de onderbreking van de eigen projectwerkzaamheden). Bovendien moet ondersteuning van tevoren worden gepland en is deze vaak niet ad-hoc beschikbaar, waardoor deze minder effectief is.

Ook kunt u projectmanagers naar een training sturen, maar training zonder opvolging in de praktijk is weinig effectief.

 

Eerdere resultaten 

In de zorg werkte ik eerder al voor Humanitas DMH en Icare. Echter, ook buiten de zorgsector heb ik succesvol projecten afgerond voor o.a. Nationale Politie, KPN NS&D en Cisco. 

 

Wat kun je concreet verwachten?

Binnen een week wordt gestart met projectcoaching in de praktijk. Dat betekent binnen een week ondersteuning en daardoor per direct meer grip op de projectactiviteiten van de projectmanager. Een intensief en/of langdurig selectietraject naar een senior projectmanager kan daardoor achterwege blijven.

Haal met de Projectmentor de zekerheid in huis van hands-on praktijkbegeleiding op de werkvloer. Op deze manier kunt u de ontwikkeling van junior en medior projectmanagers blijvend garanderen. Tevens bouwt u een extra zekerheid in op het voorkomen van projectfalen.

Meer weten?

Wilt u meer weten of een kennismaking inplannen?
Neem contact op.

ContactContact

Wilt u weten wat ik als Projectmentor voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust eens contact met mij op. Ik ben bereikbaar op 06-51 27 73 52 of stuur me een mail.
Ik maak graag tijd vrij voor een ontmoeting en een vrijblijvend gesprek.

Copyright 2018